Masterclass International Business Cultures & Ethics
'the hardest nut to crack' in internationaal ondernemen
Hoe goed de plannen ook zijn, hoe gedegen de strategie is doordacht en hoezeer we ons bewust zijn van het belang van de relatie met onze buitenlandse zakenpartners, het succes bij internationaal ondernemen blijkt steeds te herleiden naar kennis van en gevoel voor (zakelijk) culturele verschillen.

Het is niet dat we ons dat niet bewust zijn, integendeel. Ook niet dat we ons niet willen aanpassen. Het lastige is de enorme complexiteit. Geen mens is het hetzelfde, laat staan groepen van mensen.
Rob van Nes brengt tijdens deze Masterclass enige orde in de achtergronden van culturen, waardoor herkenning van gedrag gaat ontstaan. Een middag vol oh ja's, maar nu binnen een kader en verklaard.

Het doel van de bijeenkomst is niet om je gedrag te veranderen, maar om je te helpen het gedrag van anderen beter te begrijpen. 93% van de wereldbevolking behoort tot de relatieculturen. Wij behoren tot de 7% waar cognitie de boventoon voert. Daar is niets mis mee, integendeel het werkt in onze cultuur heel effectief, maar om zaken te doen met die andere 93% is het van cruciaal belang hen te begrijpen.

De discussie wordt geleid en van een theoretisch kader voorzien door Rob van Nes. Rob reist al meer dan 25 jaar over de wereld, heeft zaken gedaan op de meeste continenten en heeft zich verdiept in theoretische modellen over internationale business culturen.

Het programma eindigt met discussies over een aantal business ethische thema's en een aangeklede netwerkborrel.

 
 • Profile
  Ondernemers en managers die internationaal actief zijn of dat voornemen hebben.
 • Location
  De Baak Landgoed De Horst in Driebergen
 • Dates
  Donderdagmiddag 6 april
 • Study load
  1 dagdeel
 • Investment
  € 165 (excl. 21% btw, inclusief aangeklede netwerkborrel)
Typ bovenstaande code over.
Applications can be cancelled by email up to 21 days before the start of the program at a cost of 25% of the participation fee. Until 14 days prior to the event the costs will be 50%. Cancellations in the final week will be charged for 100%. The cancellation is valid if it is confirmed by the organization. Participants unable to attend can be replaced. In case of 'no show' the payment terms remain unchanged. The participation fee must be paid before the start of the program. The organization has the right to deny access to participants for whom no payment is received.
Typ bovenstaande code over.
Back to programs