Succesvol werken en wonen in Spanje
1 dagdeel op een locatie naar keuze, datum in overleg
Spanje is een van de meest aantrekkelijke landen om te werken en/of te wonen, maar de woon- en werkomgeving verschilt nogal van die Nederland. Geen probleem natuurlijk, maar een goede voorbereiding houdt de vaart erin en voorkomt onnodige stress en frustratie. Rob van Nes, auteur van Ondernemen in Spanje (2023), neemt je een dagdeel aan de hand met jouw vragen en zijn ervaringen.
Op een locatie naar jouw keuze, in Nederland of Spanje, worden alle onderwerpen besproken die je bezighouden en zoveel mogelijk van je vragen beantwoord. De datum wordt in onderling overleg afgestemd.

Leerdoel:
Het doel van de bijeenkomst is het geven van inzicht in de omstandigheden en (zakelijke) culturele achtergronden van de nieuwe werk en/of woonomgeving.

Onderwerpen:
Jij bepaalt de inhoud van het gesprek, meestal komen in ieder geval de volgende onderwerpen aan de orde:
- Kennis van de lokale sociale en zakelijke gedragscodes.
- Inzicht in de interactie tussen de eigen/Nederlandse en de Spaanse cultuur.
- Het ontwikkelen van een netwerk.
- Aansturen van lokale medewerkers en partners.

Iber Business Group (IBG) is een full service bureau dat Nederlandse bedrijven ondersteunt bij het zakendoen in Spanje en Portugal.
IBG is opgericht in 2004 en heeft sindsdien vele opdrachtgevers, groot en klein, in tal van branches, ondersteund bij hun activiteiten op het Iberisch Schiereiland.

Rob van Nes (trainer / gesprekpartner)
Het eerste bezoek van Rob van Nes aan Spanje was in 1977. Benidorm was de bestemming. Wat nu een toeristenmetropool is, was toen een badplaats in opkomst in een land dat begon op te krabbelen uit het Franco-tijdperk. Bijna 20 jaar later, in 1996, kreeg Rob voor het eerst zakelijk met Spanje te maken. Vanaf dat moment loopt het land als een rode draad door zijn leven. Hij is (non-executive) statutair directeur van de Spaanse vestiging van een aantal multinationale Nederlands bedrijven, was enkele jaren interim CEO op bedrijven in onder meer Baskenland en Andalucia, opende namens opdrachtgevers winkels in diverse Spaanse steden, begeleidt bedrijven bij marktentree en bedrijfsoprichting en weet, samen met zijn partners in Iber Business Group, investeerders en bedrijven aan elkaar te koppelen.
Rob is auteur van het boek Ondernemen in Spanje (2020 / 2023) en bestuurslid van het Nederlands-Spaans Centrum voor Handelsbevordering.
 • Profile
  Ondernemers en managers die zich voorbereiden op het zakendoen en/of wonen in Spanje. Hoewel het gaat om een 1-op-1 gesprek, is je partner vanzelfsprekend ook welkom.
 • Location
  Locatie naar keuze (in Nederland of Spanje)
 • Dates
  Datum en locatie in overleg
 • Study load
  1 dagdeel
 • Investment
  De kosten van de sessie bedragen € 950 excl. 21% btw, inclusief reiskosten (in Nederland of Spanje)
Typ bovenstaande code over.
Applications can be cancelled by email up to 21 days before the start of the program at a cost of 25% of the participation fee. Until 14 days prior to the event the costs will be 50%. Cancellations in the final week will be charged for 100%. The cancellation is valid if it is confirmed by the organization. Participants unable to attend can be replaced. In case of 'no show' the payment terms remain unchanged. The participation fee must be paid before the start of the program. The organization has the right to deny access to participants for whom no payment is received.
Typ bovenstaande code over.
Back to programs