Ondernemen in Spanje
Handboek voor ondernemers en managers die zakendoen in Spanje of dat voornemens zijn

Er zijn weinig landen met een zo turbulente geschiedenis als Spanje. Na het tijdperk Franco wisselden hoogtijdagen en diepe crisis zich regelmatig af. De Corona-crisis trof Spanje als geen ander en heeft opnieuw tot veranderingen geleid. Voor Nederland is Spanje sinds de dood van Franco altijd een belangrijke handelspartner geweest. Na Duitsland, België, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, de Verenigde Staten en Italië onze belangrijkste. In 2022 exporteren wij voor bijna 20 miljard Euro naar Spanje en importeerden wij voor meer miljard euro. Met name de groei valt daarbij op, in 4 jaar resp. 35% en 15%.

Nederlanders doen we graag zaken in Spanje en met Spanjaarden, maar karakterologisch liggen we nogal uit elkaar. Onze business culturen zijn behoorlijk verschillend hetgeen vooral bij ons, de Nederlanders, nogal eens tot frustratie leidt. Dat zou niet nodig hoeven zijn als we iets meer zouden begrijpen van onze Spaanse zakenpartners. Aan de hand van de geschiedenis van het land, de regio’s en de steden, van de feesten die ze vieren en van de maatschappelijke thema’s wordt in dit boek een beeld geschetst over het ondernemen in Spanje en met Spanjaarden. Het oprichten van een bedrijf, (belasting)wetgeving, reizen naar en in Spanje, de economische situatie, nuttige adressen en vele andere onderwerpen komen aan de orde.

Het boek (editie 2023) is als hardcopy of e-boek te bestellen via www.managementboek.nl of stuur een e-mail naar info@ibda,eu
 

Typ bovenstaande code over.
Applications can be cancelled by email up to 21 days before the start of the program at a cost of 25% of the participation fee. Until 14 days prior to the event the costs will be 50%. Cancellations in the final week will be charged for 100%. The cancellation is valid if it is confirmed by the organization. Participants unable to attend can be replaced. In case of 'no show' the payment terms remain unchanged. The participation fee must be paid before the start of the program. The organization has the right to deny access to participants for whom no payment is received.
Typ bovenstaande code over.
Back to programs